O nás
Děláme věci tak, jak je žijeme. Doporučujeme to, čemu věříme.
V lednu 2017 vznikla firma Reborn Food s.r.o. Název jsme zvolili tak, aby nás neomezoval, a přitom aby vypovídal o našich záměrech věnovat se živým produktům, jejich objevování a výrobě.
Začínáme s Projektem Kombucha, jehož posláním je šíření tradičního fermentovaného nápoje kombucha, a to v bezkonkurenční kvalitě a prvotřídní chuti. A protože nás žádný produkt v této kategorii dostatečně neuspokojil, nastavení trendu je našim skromným cílem!
A taky je pro nás důležitý ti sdělit, na čem trváme v Projektu Kombucha i v našich životech. Říká se tomu hodnoty a jsou to:
- autenticita (originalita, upřímnost)
- kvalita (čistota, přirozenost, testování)
- zodpovědnost (udržitelnost, etika)
- bytí v pravdě
- živost, hravost, kreativita (inovace, dynamika)
- radost (jsme pro něco, ne proti něčemu)
O nás
Ondřa si svojí komplikovanou osobnost otiskl do Projektu Kombucha. Receptury vyvíjel a testoval více než rok a co víc nehodlá je přestat i nadále vylepšovat a přidávat další. Plní do lahví, které jsou svým designem v rámci České republiky zcela originální a poskytují naší kombuše tu nejlepší ochranu. A konečně etikety si navrhoval vlastnoručně „po staru“ technikou perokresby kolorované anilinkami.
První kombuchu si Jan vyráběl s kamarády již někdy v roce 2012 na Bali v Indosnésii, kde měli i malou Kombuchovou výrobnu. Kombucha se zde dala ochutnat ve spoustě restaurací, v různých stádiích i příchutích.
Po návratu do Čech jsi vyhledával firmy které umějí udělat výbornou kombuchu, ale vždy se to těžko vyrovnalo té, kterou on měl možnost zažít v Indonésii.
V roce 2019 narazil na Projekt Kombucha a jejich úžasné příchutě. O několik měsíců později jsi s Markem byly ve výrobně u Ondry a testovali různé další příchutě a kombinace. O dalších pár měsíců později se s Ondrou dohodli na hlubší spolupráci a vstoupil do Projektu Kombucha společně s Markem.
Naše vize?
Zdraví a radost z živých potravin
Benefituje Zdraví
Nejmarkantnějším benefitem pravidelné konzumace kombuchy je obohacování organismu o široké spektrum probiotik a kvasinek, které regulují střevní mikroflóru a napomáhají k její přirozené rovnováze. Obsažené mikroorganismy mohou pomoci v boji s nežádoucími patogeny a tak regulují a posilují zdraví celého trávicího traktu. Tento pozitivní efekt na střevo se pak odráží na celkové imunitě našeho organismu, která je z více než 70% ovlivňována právě kondicí našich střev.
Zdravá mikroflóra se kromě samotného trávení a imunity odráží i na psychice, energii a celkový energetický stav jedince, což je pak naprosto zásadní při léčbě obezity či dalších poruch metabolismu. Díky obsahu silných antioxidačních struktur a chemopreventivních látek nás pití kombuchy chrání před volnými radikály či zdravotně nežádoucími látkami, které nás v moderním světě mohou obklopovat.
A komu by to nestačilo, pití kombuchy může být gurmánský zážitek, který se od nuceného popíjení octového lektvaru našich babiček liší k nerozeznání. Naše kombucha se díky unikátnímu symfoniu mikroorganismů, pozvolné fermentaci a přesnému výrobnímu postupu vyznačuje jemnou svěží chutí, která je umocněna přirozením perlením, které roztančí chuťové pohárky na maximum!