Děláme věci tak, jak je žijeme. Doporučujeme to, čemu věříme.

V lednu 2017 vznikla firma Reborn Food s.r.o. Název jsme zvolili tak, aby nás neomezoval, a přitom aby vypovídal o našich záměrech věnovat se živým produktům, jejich objevování a výrobě.

Začínáme s Projektem Kombucha, jehož posláním je šíření tradičního fermentovaného nápoje kombucha, a to v bezkonkurenční kvalitě a prvotřídní chuti. A protože nás žádný produkt v této kategorii dostatečně neuspokojil, nastavení trendu je našim skromným cílem!

A taky je pro nás důležitý ti sdělit, na čem trváme v Projektu Kombucha i v našich životech. Říká se tomu hodnoty a jsou to:

- autenticita (originalita, upřímnost)
- kvalita (čistota, přirozenost, testování)
- zodpovědnost (udržitelnost, etika)
- bytí v pravdě
- živost, hravost, kreativita (inovace, dynamika)
- radost (jsme pro něco, ne proti něčemu)

Chci Kombuchu

Ondra Šustr

Je mi 26 let a jsem excentrický, společenský a často mám pocit, že „vybočuji z řady“, za což jsem velmi rád. Miluji pohyb a sport všeho druhu, čtení, umění, dobré jídlo a pití. Také se již dlouho živě zajímám o zdravé a udržitelné stravování. Vždy jsem byl a budu člověk, který chce buď všechno, nebo nic. Také si nadevše cením (a to nejen u lidí) upřímnosti, odvahy, pevných morálních hodnot a autenticity. Přestože na první pohled tak možná nevypadám, jsem také velký perfekcionista a poměřuji sebe i vše co dělám podle tvrdého metru.

Jan Noah

Mám rád v životě změny a cesty, které mi dávají výzvy a radosti. Já sám jsem ze dne na den změnil stravování i životní styl.

V roce 2009 jsem z klasického konzumenta tradiční české kuchyně přešel na 100% živou stravu. Tehdy jsem na kouzelném ostrově Bali zjistil, co to raw/vegan strava vlastně je a jak může měnit náš život.

Změna stravy znamenala úžasnou očistu těla jak na fyzické, tak i psychické úrovni. Od té doby jsem začal vyhledávat pro mé tělo pouze kvalitní zdroje výživy. Což i “živá” kombucha je! Opustil jsem původní kariéru v oblasti webových řešení a marketingových služeb, abych spoluzaložil firmu Vitalvibe, která přináší na trh potraviny a produkty v té nejvyšší možné kvalitě a zážitku pro člověka. Mám velkou radost, že skrze Projekt Kombucha mohu podporovat šíření skvělých přírodních a živých produktů.

Marek Pastorek

Baví mě život. Proto se velkou část toho svého motám kolem věcí, který jej mohou dělat co nejplnohodnotnějším, a to především v oblasti psychického a fyzického zdraví. Rád jsem experimentoval s fermentovanými potravinami od vodního kefíru přes kombuchu až po kysané zelí. Živé potraviny pro mne nesou zvláštní až magickou energii a přikládám jim v dnešní “sterilní” době velký význam. Proto jsem byl nadšený, když jsme s Honzou objevili Projekt Kombucha, který navíc ve své kvalitě a chuti vyčníval nad všemi obdobnými produkty, které jsem doposud zakusil. Netrvalo dlouho a měl jsem jasno, že se chci na tomto projektu podílet a rozšířit povědomí o jeho výjimečnosti. Projekt Kombucha je pro mne nástrojem, jak udělat radost lidem kolem sebe, zlepšit jejich zdraví i duševní pohodu a navíc vše propojit s péčí o ekosystém kolem nás.

O nás

Ondřa si svojí komplikovanou osobnost otiskl do Projektu Kombucha. Receptury vyvíjel a testoval více než rok a co víc nehodlá je přestat i nadále vylepšovat a přidávat další. Plní do lahví, které jsou svým designem v rámci České republiky zcela originální a poskytují naší kombuše tu nejlepší ochranu. A konečně etikety si navrhoval vlastnoručně „po staru“ technikou perokresby kolorované anilinkami.

První kombuchu si Jan vyráběl s kamarády již někdy v roce 2012 na Bali v Indosnésii, kde měli i malou Kombuchovou výrobnu. Kombucha se zde dala ochutnat ve spoustě restaurací, v různých stádiích i příchutích.
Po návratu do Čech jsi vyhledával firmy které umějí udělat výbornou kombuchu, ale vždy se to těžko vyrovnalo té, kterou on měl možnost zažít v Indonésii.

V roce 2019 narazil na Projekt Kombucha a jejich úžasné příchutě. O několik měsíců později jsi s Markem byly ve výrobně u Ondry a testovali různé další příchutě a kombinace. O dalších pár měsíců později se s Ondrou dohodli na hlubší spolupráci a vstoupil do Projektu Kombucha společně s Markem.

Chci Kombuchu

Naše vize?
Zdraví a radost z živých potravin

Přátelský k životnímu prostředí
Reguluje střevní mikroflóru
Žádná chemie, žádná pasterizace, žádná filtrace, žádný CO2 – jen poctivý, přírodní produkt

Benefituje Zdraví

Nejmarkantnějším benefitem pravidelné konzumace kombuchy je obohacování organismu o široké spektrum probiotik a kvasinek, které regulují střevní mikroflóru a napomáhají k její přirozené rovnováze. Obsažené mikroorganismy mohou pomoci v boji s nežádoucími patogeny a tak regulují a posilují zdraví celého trávicího traktu. Tento pozitivní efekt na střevo se pak odráží na celkové imunitě našeho organismu, která je z více než 70% ovlivňována právě kondicí našich střev.

Zdravá mikroflóra se kromě samotného trávení a imunity odráží i na psychice, energii a celkový energetický stav jedince, což je pak naprosto zásadní při léčbě obezity či dalších poruch metabolismu. Díky obsahu silných antioxidačních struktur a chemopreventivních látek nás pití kombuchy chrání před volnými radikály či zdravotně nežádoucími látkami, které nás v moderním světě mohou obklopovat.

A komu by to nestačilo, pití kombuchy může být gurmánský zážitek, který se od nuceného popíjení octového lektvaru našich babiček liší k nerozeznání. Naše kombucha se díky unikátnímu symfoniu mikroorganismů, pozvolné fermentaci a přesnému výrobnímu postupu vyznačuje jemnou svěží chutí, která je umocněna přirozením perlením, které roztančí chuťové pohárky na maximum!

Chci Kombuchu